Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Krovy a vazníky > Vazníky

Vazníky

 

Poptávka vazníků

Máte zájem o konstrukci z vazníků se styčníkovou deskou? Vaši střechu Vám navrhneme v 3D softwaru Mi-Tek předního světového výrobce styčníkových desek, uvidíte tak konstrukci své střechy ještě před výrobou. Emailem Vám zašleme odkaz na 3D návrh, který si můžete otáčet a prohlížet z různých stran a v případě dotazů Vám rádi odpovíme.

Doba realizace vazníků se pohybuje od 3 do 6 týdnů dle kapacit výroby!

Odsouhlasený návrh „vazníkové střechy“ zašleme na CNC stroj, který nařeže a popíše jednotlivé prvky vazníků včetně úkosů pro napojení na valbový a nárožní vazník. Takto nařezané řezivo je následně ošetřeno v impregnační lázni včetně úřezů. Ošetřené řezivo pak lisujeme na moderním velkoplošném lisu firmy Mi-Tek, která je velmi přesná a automoatizovaná. Vysoké kvality a přesnosti dosahujeme díky laserové projekci, která obkresluje přesnou polohu jednotlivých prvků a spon. Chybovost výroby se tak stává zanedbatelnou.

SAM_2258.JPG

SAM_2270.JPG

SAM_2391.JPG

SAM_2383.JPG

SAM_2409.JPG

SAM_2212.JPG

Poptávka vazníků

Ukázky realizovaných vazníků

Výhodou vazníků se styčníkovou deskou je lehkost konstrukce, která šetří oproti standardní krovové konstrukci 30-40 % objemu dřeva, a přitom dostatečná pevnost, aby konstrukce unesla, střechu, strop, případnou podlahu podkrovní místnosti či střešní kolektory. Na celý rozpon budovy nepotřebujete nosné příčky čímž šetříte obytný prostor uvnitř domu. Jsme schopni vyrábět vazníky až do 25 m délky.

Z vazníků se styčníkovou deskou lze vyrobit všechny typy střech (valbová, polovalbová, sedlová, plochá, stanová ad.) včetně oblouků.

Přínosem vazníků je jejich lehkost, rychlá montáž a nižší cena oproti klasickému krovu. Bohužel jistým omezením jsou půdní vestavby, které bývají zpravidla prostorově omezeny z důvodu zachování statiky střechy.   

Vazníky se styčníkovou deskou lze užít pro rodinné domy, garáže, stodoly, výrobní a zemědělské haly ad. Jejich využití je omezené pouze rozpětím, které se při dosažení jisté hranice stane neekonomickým.